oktober, 2020

28okt19.30Levi Henriksen med ny bokBokkafé19.30 Kategori:Bokkafé

Event detaljer

Levi Henriksen, fortelleren fra Kongsvinger er tilbake.

Han har med tida blitt en av våre mest folkekjære forfattere og har tidligere besøkt Scene 5 som forfatter og som musiker. Denne gangen hovedsakelig som poet. Boka Som skyene skygger snøen, har mottatt stående ovasjoner fra anmelderne. I samtale med Roar Bjerkeli vil Levi gi oss et dypere innblikk i både poesien og i flere av de siste bøkene i forfatterskapet hans.

Som skyene skygger snøen er en samling dikt om de reisene som former et menneskeliv. Reisene man tar med en familie og dem man tar helt alene, i minner, i litteraturen eller i musikken. Men også de reisene som bare er den korte, men til tider uoverkommelige avstanden fra ett menneske til et annet. Det handler om arbeid, kjærlighet, alderdom og tap. Og det handler om savn og nostalgi, om Amerika, Leonard Cohen, George Best og Dylan Thomas.

Anmelderne er overbegeistra:

Terningkast 6
«Levi Henriksens nye diktsamling er ei perle. Finstemt, øm og vidunderlig vakker. […] Vi har flere betydelige diktere som kommer med samlinger i høst, men jeg våger likevel allerede å utrope Som skyene skygger snøen til kanskje årets beste.»
Anders Neraal, Bok365

Terningkast 6
«Sterk og stor poesi.»
Roger Ødegård, Indre Akershus Blad

Terningkast 5
«… det er mange sider av virkeligheten som Levi Henriksen skal innom før han vender hjem. Kanskje er det nettopp dette mangfoldet som gir en særlig styrke til Levis nye diktsamling.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Pris: 150,-

Billetter og bordreservering kan bestilles gjennom
billettluka på Lillestrøm Kultursenter – 64 84 55 50.
Eller klikk på lenka nedafor

OBS! Dersom du bestiller billetter på nett, MÅ du i tillegg reservere bord.
Send en epost til bord@scene5.no med antall personer, om dere tilhører samme kohort (om dere kan sitte tett sammen), når dere ønsker å komme og om dere ønsker å spise før foredraget.

Scene 5 åpner klokka 16 alle hverdager og holder åpent til ganske seint.
Dere er hjertelig velkommen til å prøve menyen vår, eller å ta noe å drikke før konserten starter

Legg igjen en kommentar

X